Το υψηλής τεχνολογίας 3D laser Scanner της εταιρείας Prototypa μπορεί να ικανοποιήσει τους πιο φιλόδοξους και απαιτητικούς σας στόχους, συνδυάζοντας υψηλά  επίπεδα ακρίβειας και ανάλυσης (0,006-0,008mm). Τα αντικείμενα ψηφιοποιούνται σε ακριβή, λεπτομερή και 3D δεδομένα για  την περαιτέρω επεξεργασία τους, με τη μορφή αρχείων STL.

 

Κόσμημα/Χρυσοχοεία

3D σάρωση, με σκοπό την αποτύπωσή τους σε 3D ψηφιακά αρχεία για περαιτέρω επεξεργασία και/ή τη δημιουργία 3D μοντέλων:

  • Αντικειμένων αργυροχρυσοχοΐας και εκκλησιαστικών ειδών.
  • Σπάνια κοσμήματα με πολύπλοκο σχεδιασμό.

Λεπτομερής αποτύπωση πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, παρέχοντας τις ακριβείς διαστάσεις τους για την δημιουργία κοσμημάτων.

Αρχαιολογία/Μουσεία

Ένα από τα πλεονεκτήματα του 3D Scanning είναι ότι επιτρέπει την ακριβή απεικόνιση σε 3D μορφή, αρχαίων έργων τέχνης με σκοπό την επεξεργασία τους. Δίνει την δυνατότητα για την μετέπειτα δημιουργία πιστών αντιγράφων (αγαλμάτων, προτομών, παραστάσεων) με την χρήση 3D εκτυπωτών, για εμπορική χρήση ή για την επίδειξη τους σε μελέτες ή σε παρουσιάσεις πανεπιστημίων.

Αρχιτεκτονική

Σάρωση αντικειμένων/μορφών και εν συνεχεία 3D εκτύπωση τους, για την δημιουργία μακετών.

 

 

Αντίστροφη Μηχανική

Ο 3D σαρωτής δίνει την δυνατότητα λεπτομερούς αποτύπωσης των επιμέρους τμημάτων ενός πολύπλοκου μηχανολογικού/μηχανικού αντικειμένου, με σκοπό την αναπαραγωγή και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου 3D μοντέλου. Το πλεονέκτημα της χρήσης 3D Scanner είναι η ακρίβεια και η ταχύτητα σε σχέση με τις κλασσικές μεθόδους μέτρησης πολύπλοκων αντικειμένων.

Βιομηχανικές Εφαρμογές

Επιθεώρηση και μέτρηση μέσω 3D σάρωσης εξοπλισμών βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Μεταποίηση και δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων και προϊόντων μέσω του 3D scanning και του 3D printing.